Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Pécs fölött ha.

Találtam egy helyet, magamnak találtam, még soha nem jártam itt, itt csak kétezer éve üldögélek, és (b)ámulok. Nézem.

Látom a várost, ahogy az idő olykor (oly kor) árnyékot csúsztat rá, nem el, de be, (t)akarja. Eszembe néhány sor jut (érkezik), egész más ez, bár. “Elnéztem ismét a várost, amint fényei kigyúltak az esthomályban. Itt-ott kékes, fehér arcát, meghitt fényeit, amelyek belülről világították meg az otthonokat.”

Csend jött, hogy meg-e vagy vissza, erre nem emlékszem, kétezer év alatt megváltozik az emlékek (el)rendeltetése. Csend érkezett, de behálózatlan hagyta a várost, csak fölötte(m) lengett, élet volt benne, nem (csak) nyugalom. Azt hittem, már semmi sem történhet, vagy legalábbis semmi sem fog történni. Aztán. Beads, flowers, freedom, happiness. Volt, hogy értettem e (/a) szavakat, de most (mikor ez a pillanat?) minden tagomban a város volt. Azt mondják, a vedlés fájdalmas és elkerülhetetlen. (Szükséges-e vagy csak nincs más út?)

Körül a város levetett kígyóbőre, odabent (újra) lüktető erek. Valahol Hair-koncert.

Panek Zsuzsi

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői