Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Pécs köszöntése

A Vendégségben Budapesten Határontúli magyar fiatalok találkozójának résztvevői ma zenés-téncos felvonulással köszöntötték Pécset, Európa Kulturális Fővárosát.

A felvonulás a Kossuth térről indult, ahol a sepsiszentgyörgyi Szerenád kamara zenekar előadását hallgathatták meg az érdeklődők. A közel nyolcszáz fiatalból álló tömeg a Széchenyi térre érkezve táncra perdült. A zenészek húzták a felcsíkit, a különböző viseletek szoknyái pörögtek és csujjogatások tették még élénkebbé a színes társaságot. A Pécsen nézelődő túristáknak annyira tetszett a felhajtás, hogy néhányan beálltak a táncosok közé és velük járták.

A Dóm térre érve a résztvevők felkészültek, hogy bemutassák az otthonról hozott műsoraikat. A budapesti Tébláb Táncegyüttes, a nagyváradi Csillagocska Táncegyüttes, a farnadi Nádas Néptánccsoport, a szentlászlói ME „Petőfi Sándor” Néptánccsoport, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes, a brazíliai Zrínyi Művészegyüttes, a venezuelai Gyöngyösbokréta, a szamosújvári Kaláka Néptáncegyüttes, az erdődi Petőfi Sándor Kultúregyesület, a csapi Arabeszk Táncegyüttes, a beregszászi Ludovika Táncegyüttes, az eszenyi Ritmus Néptáncegyüttes, az óbecsei Szelence Táncegyüttes, a péterrévei Tisza Néptáncegyüttes és a „Pélmonostor” Talicska Ifjúsági NTE előadása után a nézőközönség nagy tapssal jutalmazta a fellépőket.

Ferencz Julcsi

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői