Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Art Mozaik-impresszionárium

A mozaik szó a latin opus musivum (múzsákhoz közelálló) kifejezésből származik. Tekintet a földön kőről kőre. Hangulattól hangulatig. Egyazon forrásból merítve, mégis más módon közvetítették a mondandójukat az együttesek. Benyomások maradtak.

Fabatka. Kiérett. A leghosszabb, a legnehezebb utat választotta. Helyet kért. (Rá)kérdezett. Talán, hogy nincsen helye színpadon (sem), mert sokkalta személyesebb annál, mintsem szembenézhetne az ember vele. De szükséges mégis.

Snaps Vocal Band. Megfejt(het)etlen üzeneteket fejtett meg, holott csak újabbakat kellett volna átadnia. Jó volt ülni a kartonszéken, és bámulni. Hangokat, ahogy nagyra nőttek. And my heart beats so that I can hardly speak.

sZempöl. Gyerekesen meglepő. Bizonyíték arra, hogy a négyéveseknek a legklasszabb a világon. Először csak hajszálrepedések. (egyéb durva szavak) Később bomló gátak. Kovács Linda. Volt alkalmam szerelmesnek lenni abba az estébe. sZempöl sZembe.

Lajkó Félix és az Égtájak zenekar (Pál István „Szalonna” – hegedű, Brasnyó Antal – brácsa, Lakatos Róbert – brácsa, Kurina Ferenc – bőgő, Pettik Ádám – ütősök, Benke Félix – dob, Vojnics Zsolt – harsona, Bizják Gábor – kürt). Ötvözése az utaknak és irányoknak. Nem cél, de tér, ahol megállsz fehér ágyneműt látni, az ősszel éppen szembemenni. Terecske, ahol élet történik, élnek ott történetek, dallamok maradnak. Négy jó koncert után csodálkozol, hogy  hány nap telt el aznap.

Panek Zsuzsi

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői