Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Sétahajó a Dunán

Fölszállt közel 800 fiatal két hajóra. Még ki vannak kötve a hajók, de már hallatszik a muzsikaszó és a dübörgő tánclépések. Akik  nem táncolnak, azok asztal mellett ülve, vagy kikönyökölve várják, hogy elkezdődjön az utazás.

Felhúzzák  a horgonyt,  indul  a motor, és elkezdődik a várva várt hajóutazás.  Távolodunk a parttól, az út széléről páran integetnek. Recsegő hangfalakból kiszűrődik a hang, hogy a hajóút után az ebédlőben, vacsorát pótló vajas és zsíros kenyeret lehet enni. Ennek a hírnek mindenki nagyon örül. Amint elcsendesedik a hang, felzendül mellettem is a zeneszó.

A velünk párhuzamosan haladó hajóról is jól ismert dallamok szűrődnek át, ott is áll a bál.

Miközben mindenki kedvére mulat, áthaladunk a Dunán átívelő hidak  alatt,  majd kis idő elteltével visszafordulunk, mert a sétahajó útja nemsokára a végéhez közeledik, akárcsak a Vendégségben Budapesten Határon Túli Magyar Fiatalok Találkozója.

Megcsodáljuk a gyönyörűen kivilágított várost, táncolhatunk, énekelhetünk, de közben ráébredünk, hogy nemsokára közeledik a búcsú pillanata, úgyhogy kihasználjuk még a hátra maradt időt míg együtt lehetünk.

Henning Ilka

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői