Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

A vizes szórakozás napja

A vizes szórakozás napja a Dagály Strandfürdő és Uszodában zajlott. Mindenki felvette a színes fürdőruhát a slattyogó papuccsal, mintás kendővel és a kedves kis napsapkával.

Ilyen színes társaság lubickolt a medencékben, feledve, hogy fáradt vagy rossz kedve van. Volt, aki egész nap a vízben pancsolt, labdázott, ugrált, de sokan szívesebben maradtak a napon süttetni magukat. A tűző napsütésben ki-ki megivott egy hideg sört vagy jégkását, elnyalogatott egy fagyit, hogy lehűtse magát. De aki igazán megéhezett, az kukoricát és lángost is fogyaszthatott.

A strandolást két program szakította meg: a délelőtti szinkronúszó verseny, valamint a délutáni Sellő és Adonisz-választás. A szinkronúszó verseny nagy meglepetést okozott a közönségnek. Mindenki úgy képzelte, hogy a szinkronúszás igazi úszásból fog állni, egyszerre történő karváltással és lábmozgással. Valójában vízi bohóckodást láthattunk, a csapatok ügyes kis koreográfiákat dolgoztak ki, ami ugrálásból, karmozdulatokból, ereszkedés-emelkedésből, táncszerű elemekből állt össze. Az eredményhirdetéskor megtudtuk, hogy a Fehérbálnák-Tébláb csoport bizonyult a legjobbnak. A 2. helyezést a Kaláka (Szamosújvár), a 3 helyezést pedig az Eseny csoport kapta.

A Sellő és Adonisz-választáson 22 fiú és 17 lány mutatta be szépségét. A fiúk felvonulásán erősségüket izmaikkal, udvariasságukat kézcsókkal, férfiasságukat pedig a magabiztos megjelenéssel próbálták bizonyítani. A lányok kecses mozdulatokkal, bájos pillantásokkal, ragyogó mosollyal csábították el a zsűrit. Így a Miss Sellő díjat Szavcsur Kitty ludovikai szépség nyerte meg, udvarhölgyei a 2. helyezésű Kozmej Krisztina (Ludovika) és a 3. helyezésű Frindik Ramóna (Péterréve) voltak. Mr. Adonisz Huszák Roland (Svédország) lett, a 2. díjat Niman Rudolf (Svédország), a 3 díjat pedig Petra Dániel (Ludovika) kapta. A megmérettetések közben a találkozó táncosai kisebb műsorokat adtak elő a közönség szórakoztatására.

Bár a víz kiszívta az erőt a strandolókból, mégis volt valami pezsgő bennük a fürdőzés után. Talán a megbarnult, sőt inkább megpirult arcok, a picit kiszőkült hajtincsek, a vízben ellazult testek okozták ezt a hangulatot.

Kállay Panna

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői