Égtájak Iroda logó Égtájak 2010 - nyitólap
 
 
 
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Nincsen címe, mert az utolsó napról szól, és…

…semmi olyan nem jut eszünkbe, ami felölelhetné mindazt, ami ma történik velünk. Ez egyszerűen az utolsó nap. A programfüzet utolsó előtti lapja. Délelőtt történelmi, művelődéstörténeti és városismereti vetélkedő, melynek házigazdái Vajda Erzsi néni, a Vendégség tiszteletbeli és örökös stábtagja és Kálóczy Andrea voltak. A verseny középpontjában Széchenyi István és Erkel Ferenc munkássága, illetve a reformkor és a 19. század második fele állt. Közben az ebédlőben Székely Éva és tanítványai kézműves foglalkozásokat vezettek. Hazakészültünk. Gyöngyfűzés, fafaragás, kosárfonás, origami, hímzés.

A barkácsolásban és vetélkedésben picit kifáradt a társaság, így még jobban esett a délutáni Erős Pista-  és Erős Panka-verseny, ahol szaladgálhattunk, erőlködhettünk, nevettünk. A fiúk négy számban versengtek: húzd magad, téglakitartó, pókháló, kerékpáregyensúly. A lányok kötélhúzásban mérhették össze erejüket. A kitartóan szurkoló közönség füttyel, tapssal bíztatta őket. A verseny szüneteiben karate, zumba és aerobic sportbemutatókat láthattunk. Az eredményhirdetésen a horvátországi Szentlászló csapatot hirdették ki az Erős Panka győzteseként, a második helyezést a Ritmus csoportja, a harmadik helyezést pedig a lengyelországi lányok kapták. Az Erős Pista vetélkedő első díját Kraszilinec László, a másodikat Bagaméri Norbert, a harmadik pedig Bartha Zoltán érdemelte ki.

Játszottunk. Vetélkedtünk. Ajándékokat készítettünk az otthoniaknak. Az emlékek már bennünk vannak.

Panek Zsuzsi és Kállay Panna

x

Vendégségben Budapesten. Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója, 2010. augusztus 15–25.
A honlap szerkesztői